Окончателна присъда за убиеца от Борисовата градина Вече е отведен зад

...
Окончателна присъда за убиеца от Борисовата градина Вече е отведен зад
Коментари Харесай

6 години и половина затвор за Йоан Матев

Окончателна присъда за килъра от Борисовата градина 
Вече е отведен зад решетките, само че има да лежи единствено към 2 година

Бил е малолетен

Йоан Матев, който умъртви с нож 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, ще лежи в пандиза 6 години и 6 месеца, реши дефинитивно Върховният касационен съд. Магистратите са отхвърлили обвиняването, че жертвата е умряла по изключително непосилен метод. По времето, когато е направил закононарушението, Матев е бил малолетен, само че е разбирал свойството и смисъла на действието си. Той ще би трябвало да заплати на двамата почернени родители по 200 000 лева за претърпените премеждия.

Йоан към този момент е отведен в килията си в Софийския затвор, само че ще остане там за към 2 година, тъй като от присъдата ще бъде приспаднато времето на арест. Той към този момент излежава наказването си при първичен непоколебим режим.

Близките на убития Георги считат, че присъдата е ниска и надали след изтърпяването є Йоан ще осъзнае какво е направил. Убийството бе осъществено на 2 юни 2015 година Момчето бе наръгано с нож на скамейка в Борисовата градина. Министерство на вътрешните работи популяризира фотография на тичащ юноша с вяра някой да го разпознае, само че това стана няколко години по-късно. При разпити брат му Марсел призна, че Йоан споделил за намушкването, само че като роднина отхвърли да свидетелства пред съда. На първа инстанция Йоан бе оневинен и се появиха опасения, че ще избяга от България. Апелативните магистрати обаче го осъдиха на 6 години и половина затвор, а висшите съдии потвърдиха наказването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР